Beställ en enkel produkt

I det här användningsfallet så ska jag beställa en enkel Sentinel 2 produkt. Beställa produkter är något som bara går att göra när man är inloggad, därför är det första jag gör att logga in.

Efter att ha loggat in är det första jag gör är att välja ett Sentinel 2 dataset. Jag väljer Sentinel 2 standardprodukter eftersom jag vill beställa en färgbild som jag enkelt kan titta på. Hade jag velat ha lite fler valmöjligheter när jag beställer hade jag kunnat välja vilket av de andra Sentinel 2 dataseten jag ville.

Jag vill ha en molnfri bild över Oslo från november men vilket år som helst. Så jag markerar området och sätter att jag vill ha max 20% moln i mina bilder, sedan sätter jag november som min period på året innan jag klickar på SÖK.

Denna sökning resulterar i totalt två bilder som jag kan visualisera genom att klicka in kryssrutan för de respektive bilderna. Den vänstra bilden ser fin ut och jag lägger den i min kundkorg genom att klicka på lägg till i kundkorgsknappen bredvid bildens namn. Den ändrar då färg för att indikera att jag kan ta bort bilden ur min kundkorg om jag klickar på den igen.

I kundkorgsvyn så klickar jag på kugghjulet för att välja hur jag vill att min produkt ska genereras. Det går att strunta i detta men då genereras bilden utifrån systemets standardinställningar.

Jag vet att min bild ska användas för landändamål i industrin så jag väljer dessa för användningsområde och användarkategori. Om jag inte väljer någonting så fylls detta i automatiskt utifrån mina val när jag registrerade min användare.

Jag väljer även att skriva in ett eget namn på min bild. Om jag inte väljer någonting så kommer systemet att generera ett namn åt mig.

Till slut så väljer jag produkttypen RGB eftersom jag vill ha en färgbild (Röd Grön och Blå). När jag väljer detta så läggs det till utöver standardvalet BGRN så jag ser till att ta bort standardvalet efter jag gjort mitt eget val.

När allt är klart så klickar jag OK och sedan LÄGG ORDER. Där får jag skriva in mitt lösenord igen för att säkerställa min beställning.

När min order är färdig så kan den laddas ner genom att klicka på den undre av de två nerladdningsknapparna.