Mosaiker

En del dataset stödjer mosaikgenerering och beställning från egen mosaik. I dataset där detta stödjs så går det att lägga till bilder till en existerande mosaik eller att skapa en ny mosaik genom att markera ett antal bilder i resultatvyn och sedan klicka på knappen för att lägga till bilder till en bildsamling. I vyn för bildsamlingar går det sedan att bläddra mellan de olika bildsamlingar som har definierats. Genom att rita en geometri som överlappar sin bildsamling så går det att beställa en mosaik. Sägs det inget annat i namnet för datasetet så är det en mosaik som genereras när man beställer från ett bildsamling.

Det rekommenderas starkt att inte beställa mosaiker med bilder som inte är tagna från det aktuella datasetet då detta med största sannolikhet kommer att resultera i att produkten inte går att skapa.