Hämta data utan att logga in

Det första vi vill göra när vi besöker portalen är att välja det dataset som matchar vad vi är intresserade av. Jag vill hämta hem en Sentinel 1 SLC produkt i orginalformat, så därför så väljer jag Sentinel 1 SLC i datasetsväljaren.

För att hitta en lämplig bild så går jag till sökvyn för att beskriva mina sökkriterier.

Jag är intresserad av en bild över gotland tagen under November 2016 och som har polarisation VH. Jag ritar därför ett område som täcker gotland, i detta fall med hjälp av rektangelverktyget, jag väljer det datum som intresserar mig och sätter Collection till VH för min VH polarisation och avslutar med att klicka på knappen SÖK.

Detta tar mig till resultatvyn där jag kan se vilken bild som bäst passar mina ändamål. Jag klickar i den i illustrationen gulmarkerade kryssrutan för att tända bilden på kartan. Jag ser av bildnamnets ändelse att detta är subswath 2, det innebär att om jag laddar ner orginalprodukten så kommer jag även få de övriga subswaths i den här scenen. Det räcker därför att jag klickar på nerladdningskappen för en av dem även om jag vill ha alla.