Systemstatus

2017-08-31
Swea har för närvarande problem med lagringsutrymmet och allt data annat än Sentinel-2 data sedan 10 Augusti är temporärt otillgängligt.

2017-02-07
Swea är för närvarande i en övergångsfas från testsystem till fullt operationellt system.
Detta kommer att medföra störningar i tjänsten de närmaste dagarna. Vi återkommer med en uppdatering så snart Swea är igång som vanligt.

2017-02-03
Systemet kommer att tas ner för underhåll kl 14:00. Underhållet beräknas ta ett par timmar.

2017-01-18
Vi har nu hittat en trolig orsak till den krånglande NFS-monteringen av diskar. NFS-programvaran kommer att bytas ut efter kl 17:00 ikväll. Det innebär att systemet stängs kl 17:00 och några timmar frammåt.

2017-01-17
Äldre Sentinel 2 data har felaktiga namn/ID. Orsaken till detta har hittats och åtgärdats men det innebär också att bilder från främst sommaren måste tas bort och läsas in igen. Inläsningen kommer minst att ta några dagar.

2017-01-17 10:46
Swea är nu igång igen. Felsökning pågår fortfarande för att hitta grundorsaken. Allt pekar mot en krånglande NFS-montering av diskar.

2017-01-17 10:00
Swea har driftproblem som innebär att systemet är extremt långsamt eller inte svarar alls. Felsökning pågår och väntas ta några timmar. Systemet är avstängt tills vidare.